Historian siipien havinaa – Länsirannikon Ralli ajetaan tulevana lauantaina Liedossa

Turun Urheiluautoilijat ry järjestää tulevana lauantaina 12.9. Liedon alueen sorateillä ajettavan Länsirannikon Rallin. Kilpailulla on takana pitkä historia ja lauantaina siihen kirjoitetaan uusi luku. 

Kilpailu käsittää neljä erikoiskoetta tiiviillä aikataululla, erikoiskoekilometrejä kertyy kaikkiaan 32. Kilpailun lähtöseremonioita vietellään Liedon kunnantalon edustalla klo 13 alkaen, josta kilpailijat siirtyvät suorittamaan rallin kaksi ensimmäistä erikoiskoetta, Laukkaniitun ja Juntolan, ennen huoltotaukoa. 

Huoltotauon jälkeen ajetaan kisan toinen lenkki, joka kattaa perinteisen Saukonojan pikataipaleen sekä uutuutena mukaan tulevan Mahlion, joka toimii samalla rallin päätöserikoiskokeena, Maaliseremoniat kunnantalolla aloitetaan n. klo 16. 

Reitti on kasattu kilpailijoita ajatellen ja erikoiskokeet sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan 10-tien molemmin puolin. Kaksi Paimion puolella ja kaksi Yliskulman puolella, jolla on saatu myös pidettyä siirtymäkilometrien määrä maltillisena. 

Rallin kilpailukeskus sijaitsee Liedon Jokilaakson koululla, aivan Liedon kunnantalon kupeessa. Kaikki rallin keskeiset paikat on siis saatu sijoitettua hyvin pienelle alueelle. 

Nykyisten COVID-19 linjausten myötä on jouduttu myös tekemään rajoituksia ihmisten liikkumiseen. Kilpailun huoltoparkkiin Laurin kentällä eikä kilpailukeskukseen sisälle päästetä ihmisiä, jolla pyritään pitämään mahdolliset tartuntariskit minimissä. Kilpailuun ei myöskään myydä pääsylippuja, jolla saadaan rajoitettua kontaktien määrää. Erikoiskokeille on siis vapaa pääsy ja reittiin pääsee tutustumaan jo nyt ennakkoon rallin verkkosivuilla. 

Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan 63 autokuntaa, joiden mukana on paljon paikallisia kovia nimiä, sekä ihan kansallisen tason huippukuskeja. Paikallisista mainittakoon esimerkiksi F-Rallisarjan voitosta kamppaileva Samuli Nevä, Volkswagen Polo R5-autoon täksi kilpailuksi vaihtava Kari Hämäläinen sekä Skoda Fabia R5-autolla kotikisaansa ajamaan tuleva Tomi Rönnemaa. 

Kansalliselta huipulta mukana ovat mm. juuri SM3-luokan Suomen mestaruuden varmistanut Lauri Joona, viime vuoden Rallisprint SM-sarjan nelivetoluokan Suomen mestari Jukka Ketomäki sekä tällä hetkellä Ralli SM-sarjan kuninkuusluokan, SM1-luokan, pisteissä kolmantena oleva Mikko Heikkilä. 

Varmasti yksi mielenkiintoisin seurattava on kuitenkin kilpailun VIP-autoa kuljettava, pitkän linjan rallimies ja pioneeri Lasse Lampi, joka tarjoaa kilpailun yhteistyökumppaneille varmasti unohtumattoman rallielämyksen historiallisella Mitsubishi Galant VR-4-autollaan. Mainittakoon, että Lasse oli mukana ensimmäisen kerran Länsirannikon Ralli -nimeä kantaneessa kilpailussa jo vuonna 1977, sijoittuen tuolloin Kyösti Hämäläisen voittamassa kilpailussa kahdeksanneksi.  

Länsirannikon Ralli starttaa lauantaina 12.9. klo 13 Liedon kunnantalon edustalta. Luvassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan n. 32 kilometriä. Ensimmäistä kilpailijaa odotellaan maaliin n. klo 16. 

Tuloksia voi seurata reaaliaikaisesti osoitteessa: https://www.mut-palvelu.fi/online/ 

Kilpailuun ilmoittautuneet: https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionEnrollListPlain.aspx?id=9286 

Reitti ja aikataulu: https://lansirannikonralli.fi/reitti/ 
COVID-19 ohjeistus: https://lansirannikonralli.fi/covid-19/