Nevä ei lähde himmailemaan kotiteilleen – Luvassa F-Rallisarjan päätöksen kenraali

F-Rallisarjan mestaruudesta Joonas Lindroosin kanssa taisteleva Samuli Nevä lähtee Länsirannikon Ralliin allaan sarjan edellisestä osakilpailusta tullut pikkuluokan voitto ja kokonaiskilpailun kolmas sija. 

Paimiolainen Corolla GT:tä käskyttävä Nevä on innoissaan kotikisan lähestyessä, sillä mies pääsee lähestulkoon kotiteilleen ajamaan kenraaliharjoituksen F-Rallisarjan viimeistä osakilpailua varten, joka sekin ajetaan läntisessä Suomessa. Kisa toimii siis erinomaisena testinä loppukautta ajatellen. 

Sanomattakin on selvää, että uusien koronarajoituksien myötä kisajärjestäjät ovat saaneet olla varpaillaan ja rajoituksien noudattaminen on tuottanut paljon lisätyötä. 

– Ihan mahtavaa, että päästään vetämään kotikonnuillakin yksi kisa tänäkin vuonna. Paljon on ollut kysymysmerkkejä ilmassa koronan takia. Mutta hienoa tosiaan, että kisajärjestäjät eivät luovuttaneet ja päästään nauttimaan seudun hienoista erikoiskokeista. 

Joku voisi olettaa, että Nevä lähtisi kilpailuun ajamaan säästöliekillä, kun kauden päätavoite seuraa kuitenkin jo muutaman viikon kuluessa. Nevä paljastaa, että painetta asian suhteen on tullut taustoilta. 

– Ei me olla himmailemaan lähdössä. Kaverit ja yhteistyökumppanit antaa painetta sen verran, että kotiteillä pitää näyttää ajamisen mallia, Nevä naurahtaa. 

Kokemusta Nevällä on lähestulkoon jokaisesta rallin erikoiskokeesta ja se tuo myös oman mausteensa kisaan. 

– Kaikilla muilla pätkillä olen ajanut paitsi viimeisellä, se on ihan tuntematon. Ainahan se tuo sellaista omaa jännitysmomenttia kisaan, kun pitäisi pärjätä tutuilla teillä. Koetetaan nyt kuitenkin jatkaa siitä mihin edellisessä kisassa jäätiin ja keskittyä puhtaan suorituksen tekemiseen ja keräämään arvokkaat datat talteen sarjan viimeistä kisaa varten, Nevä päättää. 

Länsirannikon Ralli starttaa lauantaina 12.9. klo 13 Liedon kunnantalon edustalta. Luvassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan n. 32 kilometriä. Ensimmäistä kilpailijaa odotellaan maaliin n. klo 16. 

Tuloksia voi seurata ositteessa: https://www.mut-palvelu.fi/online/

Seuraa Samulia verkossa: 

http://www.rallyteampaimio.com/cms/

https://www.facebook.com/samulinevaofficial

https://www.instagram.com/rally_team_paimio/

Kuva: Jari Nurminen / Rallyphotos Finland

Teksti: Patrick Rupponen / Loudlife Media