Urheilun superlauantai Kupittaalla 14.5.

Kupittaalla koetaan lauantaina 14.5. todellinen urheilun superpäivä. Alueella järjestetään FC Inter – HIFK -veikkausliigaottelu, muita jalkapallo-otteluita ja pesäpallo-ottelu sekä Turun Urheiluliiton kevätnäytöksiä. Kupittaalla on tulevana viikonloppuna myös SM-rallin kilpailukeskus ja huoltoalue.

Urheilun superlauantai houkuttelee moottoriurheilun, voimistelun, jalkapallon ja pesäpallon ystäviä nauttimaan keväisestä päivästä Turun Kupittaalle. Järjestelyissä on keskitytty sekä mahdollistamaan yleisölle unohtumattomia kokemuksia että pyritty mahdollisimman joustaviin ja toimiviin järjestelyihin. Rallin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli ajetaan 13.–14.5. Turun ja ympäryskuntien alueella. Rallin kilpailukeskus ja huoltoalue sijaitsevat Kupittaalla. Moottoriurheilun ystävät pääsevät seuraamaan autoja perjantaina jokirannasta käsin, sillä kilpailun reitin siirtymäosuus kulkee Hämeenkatua ja Itäistä Rantakatua pitkin.

Lauantaina ensimmäiset autot lähtevät kilpailuetapille klo 9.00. Autot lähtevät liikkeelle minuutin välein. Rallin oheisohjelmana Kupittaan urheiluhallin edustalla esitellään myös kartingia, pienoisautoilua ja eMotorsporttia. Rallin käyttöön jää Blomberginaukiosta Kupittaan hiekkakenttä III:n kohdalla oleva osuus. Muu alue on normaalissa pysäköintikäytössä.

Turun Urheiluliiton kevätnäytökset järjestään urheiluhallissa lauantaina klo 12.00 ja klo 15.00. Vanhempien toivotaan tuovan esiintyjät paikalle Tahkonkujan kautta. Katsojat pääsevät kulkemaan urheiluhallille hallin edessä olevan bussien kääntöpaikan kautta.

FC Inter kohtaa Veritas Stadionin nurmella lauantaisessa kotiottelussaan HIFK:n. Ottelu alkaa klo 17. Kupittaalla on päivän aikana useita muitakin jalkapallo-otteluita, ja pesäpallostadionilla otellaan lauantaina klo 16–19.

Liikkumisessa kannattaa suosia julkista liikennettä, sillä alueella järjestetään paljon useita tapahtumia samanaikaisesti ja osa parkkipaikoista on poissa käytöstä. Fölin tapahtumalinja 102 liikennöi lauantaina 14.5. keskustan ja Veritas Stadionin välillä. Linjan reitti on seuraavanlainen:

 Kupittaalta: 1348 Jalkapallostadion – Hippoksentie – Uudenmaantie – Uudenmaankatu – Tuomiokirkkosilta – Eerikinkatu – Brahenkatu – Linnankatu – T85 keskusta  Keskustasta, Linnankadulta: T85 keskusta – Linnankatu – Aurakatu – Auransilta – Kaskenkatu – Hämeenkatu – Kinamyllynkatu – Lemminkäisenkatu – Hippoksentie – 1347 Jalkapallostadion

Linja on normaalia Fölin liikennettä ja maksuvälineenä käyvät kaikki Fölin liput.

Teksti: Turun Kaupunki / Viestintä
Kuva: Loudlife Media