Länsirannikon Rallin kilpailukeskus Turun sydämessä 

Ralli SM –sarjan kauden neljäs osakilpailu SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin ajetaan 13.-14.5. Turun sekä ympäryskuntien alueella. Kaksipäiväiseen kilpailuun on ilmoittautunut 106 autokuntaa. Turun sydämeen Kupittaalle rakennettava kilpailukeskus sekä huoltoalue kutsuvat turkulaisia moottoriurheilun ystäviä nauttimaan kevätpäivästä.  

Ralli SM –kauden neljäs osakilpailu, SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli järjestetään 13.-14.5. Varsinais-Suomessa Maskun, Nousiaisten, Mynämäen, Ruskon, Auran ja Liedon kuntien alueella. Rallin kilpailukeskus sekä huoltoalue sijaitsevat Kupittaalla, aivan Turun sydämessä. Turkulaiset moottoriurheilun ystävät pääsevät seuraamaan autoja perjantaina jokirannasta käsin, kun kilpailun reitin siirtymäosuus kulkee Hämeenkatua ja Itäistä Rantakatua pitkin. SM-osakilpailun sijoittaminen Turun keskustan alueelle on vaatinut järjestäjän puolesta paljon.  

-Kilpailun järjestäjällä on ollut työntäyteinen kevät, mutta loppusuoralla ollaan. Kilpailukeskuksen sekä huoltoalueen sovittaminen Kupittaan alueelle otti oman aikansa samaan aikaan järjestettävien FC Inter – HIFK –jalkapallo-ottelun sekä Kupittaan palloiluhallissa pidettävien TUL:n joukkuevoimistelun avoimien vapaasarjojen mestaruuskilpailuiden kanssa. Ihmisiä tulee liikkumaan alueella paljon, mutta sopu antaa sijaa. Yleisön on helppoa tulla seuraamaan kilpa-autoja lähietäisyydeltä aivan Turun keskustan lähelle, ja toivommekin tarjoavamme yleisölle unohtumattoman rallikokemuksen, kertoo kilpailunjohtaja Mika Hurula.  

Länsirannikon Rallin erikoisuus on viime vuodesta tuttu, niin kilpailijoiden kuin katsojienkin mieleen ollut perjantain asfalttipäivä. Kilpailun reitistä yhteensä hieman alle 17 kilometriä ajetaan perjantaina kestopäällysteisillä teillä Maskun ja Nousiaisten alueella. Erikoiskokeita ajetaan kahden päivän aikana yhdeksän ja erikoiskoekilometrejä kertyy 105,64. Mukana on myös jo paikalliseksi legendaksi muodostunut Saukonojan haastava ja nopeavauhtinen erikoiskoe, jonka varrella järjestetään myös VIP-tilaisuus. 

Kilpailuun osallistuu yhteensä 106 autokuntaa, joista SM-luokat ajavat perjantaina sekä lauantaina. Lauantaina letkan jatkoksi liittyvät Nuorten SM- sekä Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan luokat. Kovimman kansallisen tason nelivetoista Rally2-kalustoa on viivalla peräti 13 kappaletta. Mukana ovat SM-pistejohtaja ja viime vuoden mestari Emil Lindholm, toista sijaa pistetaulukossa pitävä Viron Egon Kaur, kolminkertainen SM1-luokan Suomen mestari Teemu Asunmaa, kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo sekä viime vuoden hopeamitalisti ja viime vuoden Länsirannikon Rallin voittaja Mikko Heikkilä.  

SM2-luokassa kärkikolmikko on myös lähtöviivalla. Pistejohtaja Miikka Vuokila, pistetaulukon toinen Ville Hautamäki sekä SM-kolmonen Juha Pasanen lähtevät kaikki kilpailuun Mitsubishin Lancer Evolutioneilla.  

SM3-luokassa SM-pisteistä kilpailevat SM-pistejohtaja Roope Korhonen sekä Kroatian MM-rallissa WRC3-luokan voittanut Lauri Joona.  

Etuvetoisten puolella SM4-luokassa koko kärkikolmikko on luonnollisesti lähtöviivalla. Ford Fiesta Rally4:llä lähtevät Kristian Nieminen, Toni Herranen ja Henri Hokkala. 

SM5-luokassa lähtöviivalla ovat myös luokan kärkikolmikko järjestyksessä Leevi Lassila, Jere Pensas ja Miko Kiminki.  

Myös Nuorten SM- ja Rallin Suomen Juniorimestaruussarjojen osakilpailu kilpaillaan lauantaina soraerikoiskokeilla. Nuorten puolella ensimmäisenä reitille lähtee SM-pistejohtaja Ville Vatanen ja junioreissa mukana on virheettömän alkukauden ajanut Miko Jalava.  

Lipunmyynti erikoiskokeille on järjestetty CoreGo:n portaalin kautta sähköisesti. Myös käteisellä voi ostaa rallipasseja erikoiskokeille vieviltä teiltä sekä valikoiduilta liikenneasemilta. Kilpailua voi myös seurata korkealaatuisen live-lähetyksen kautta Moottoriurheilu.Tv:n YouTube-kanavalta.  

-Suuret kiitokset mukaan lähteneille yhteistyökumppaneille sekä osittain jo etukäteen suurelle määrälle talkoolaisia, jotka uurastavat viikonloppua tarjoten rallikansalle Varsinais-Suomen parhaan rallielämyksen. Odotamme hienoa kevätkauden SM-avausta ja toivomme tietysti kuivia kelejä. Muistutamme kuitenkin yleisöä turvallisuusohjeiden läpikäymisestä ennen katselupaikan valintaa erikoiskokeen varrelta, Hurula muistuttaa ja toivottaa samalla yleisön tervetulleeksi seuraamaan SM Mad-Croc Länsirannikon Rallia.  

Virallinen katsojaopas: https://lansirannikonralli.fi/katsojaopas/
Reitti ja aikataulu: https://lansirannikonralli.fi/reitti/
Liput: https://lansirannikonralli.fi/liput/
Livelähetykset: https://lansirannikonralli.fi/live/

Kuva: Toni Ollikainen / AKK
Teksti: Juho Koski / SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli -viestintä