Viron rallitähdet saapuvat Turkuun toukokuun lopulla 

Turku kerää jälleen yhteen Ralli SM –sarjan kansallisen tason kärkikaartin, kun perinteikäs SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli ajetaan taas 24.–25. toukokuuta. Ralli SM –kauden neljäs osakilpailu avaa kotimaan kuninkuussarjan kesäkauden. Samalla avataan myös Viron kansallisen rallisarjan kesäkausi, kun Viron mestaruussarja ajaa kauden kolmannen osakilpailunsa Länsirannikon Rallissa. Lähtöviivalle odotetaankin sekä Suomen että Viron kovinta rallikärkeä, sekä monipuolisesti tyylikästä kalustoa viihdyttämään niin suomalaisia kuin virolaisiakin rallin ystäviä.  

Länsirannikon Rallin monipuoliset tiet, otollinen sijainti sekä laadukkaat järjestelyt tuovat Viron kovimman kärjen vierailemaan Suomeen. Edellisen kerran Baltiasta on saavuttu Suomeen koko sarjan voimin vuonna 2009, kun Latvian mestaruussarja ajoi kauden kolmannen osakilpailun SM-Itärallissa. Länsirannikon Ralli on aiempina vuosinaan houkutellut lähtöviivalle kuljettajia myös muun muassa Ruotsista sekä Saksasta. 

“Alkusysäys asialle tuli AKK:n puolelta. Lajipäällikkö oli ollut yhteydessä Viroon ja tiedustellut heidän mahdollista kiinnostustaan tulla tänne ajamaan. Me Turun Urheiluautoilijoissa otamme virolaiset kilpailijat mielellään tänne ajamaan. Järjestelyihin tulee hieman muutoksia tämän johdosta, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Odotan innolla, millainen Suomi – Viro –maaottelu Turussa sekä ympäryskunnissa saadaan aikaiseksi”, kertoo SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Markku Suvanto.  

“On ilo todeta, että jo vuosia ollut suunnitelma ajaa yksi Viron mestaruussarjan osakilpailu Suomessa on vihdoin toteutumassa. Kuljettajat voivat odottaa mielenkiintoisia reittejä ja kovaa kilpailua”, kertoo Viron rallitoimikunnan puheenjohtaja Emilia Abel tiedotteessa.  

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli järjestetään Turussa sekä ympäryskunnissa 24.-25.5.2024.