SM Mad-Croc Länsirannikon Rallin osallistujalista julkaistu – mukana 20 R5-luokan autoa

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna 28.-29.5. ajettava SM-rallikauden kolmas osakilpailu SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli keräsi 20 R5-luokan autoa lähtöviivalle. Kaksipäiväinen kilpailu käsittää Ralli SM-kauden kolmannen osakilpailun sekä lauantaina ajettavan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan ja Nuorten SM-sarjan osakilpailut.

Rallin Suomenmestaruussarjan kuninkuusluokan SM1:n osallistujalistalla on jopa 20 kansallisen rallin nopeimman luokituksen eli R5-luokan autoa. SM-sarjan eri luokkiin osallistuville kilpailu on kaksipäiväinen käsittäen kolme asfalttierikoiskoetta perjantaina ja yhden lauantaina sekä yhdeksän soraerikoiskoetta lauantaina. Neljä automerkkiä ovat edustettuina; Skoda, Hyundai, Volkswagen sekä Peugeot.

Suomalaista kovinta rallikärkeä SM1-luokassa edustavat Teemu AsunmaaJuha SaloEmil Lindholm sekä Mikko Heikkilä. Tiedossa on suorastaan Suomi-Ruotsi- maaottelu, sillä ruotsalaisia R5-kuskeja on lähtöviivalla seitsemän kappaletta. Heistä nostettakoon Stig Andervang, jolla on rallistartteja allaan yhteensä huimat 173 kappaletta. Lähtöluettelosta pomppaa esiin myös viime viikonloppuna Ruotsin Höljesissä RallyX Nordic- sarjan molemmat osakilpailut voittanut, rallicrossin maailmanmestaruussarjaa ajava Niclas Grönholm.

SM2- eli Tuotanto4-luokassa kilpailijoita on kymmenen kappaletta. N- ja R4-luokituksen Mitsubishi Lancerit ovat vahvasti edustettuina, mutta luokan monipuolisuutta pitävät yllä Kia Rio N5 sekä Mini One-ralliautot. Luokan pistekärkikolmikko Ville HautamäkiJaro Kinnunen ja Kristian Kiviniemi ovat kaikki luonnollisesti lähtöviivalla. SM3-luokassa kilpailijoita on niinikään 10 kappaletta R2-luokan autoilla, ja SM4-luokassa V1600-autoilla mukana on 13 kilpailijaa. Lisäksi kilpailussa nähdään täysin uuden kansainvälisen luokan Rally3:n edustaja. Kyseessä on suomalaisen Printsportin ilmoittama ja Arttu Lähdeniemen kuljettama Ford Fiesta Rally3.

Lauantaina ajetaan myös Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarjan RJSM:n sekä Nuorten SM-sarjan osakilpailut. Kyseessä on sarjojen kauden toinen osakilpailu. Yhteensä kilpailuun on ilmoittautunut 130 autokuntaa. Rallissa ajetaan yhteensä 101,6 erikoiskoekilometriä, joista RJSM- sekä Nuorten SM-osakilpailuihin osallistuvat ajavat 78,3 kilometriä. Erikoiskokeet ajetaan Liedon, Maskun, Nousiaisten, Paimion, Ruskon, Salon ja Sauvon kuntien alueilla ja kilpailukeskuksena toimii Liedon Avanti. Perjantain 23,8-kilometriä pitkä reitti ajetaan poikkeuksellisesti kokonaan asfaltilla, mutta erityisiä asfalttialustoja- tai renkaita ei kilpailijoille sallita.

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli ajetaan ilman yleisöä Lounais-Suomen Aluehallintoviraston asettamien rajoitusten mukaisesti. Rallitunnelmaa tullaan kuitenkin striimaamaan molemmilta kisapäiviltä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla. 

Osallistujaluettelo 
Rallin aikataulu 

Teksti: Juho Koski
Kuva: Patrick Rupponen / Loudlife Media