Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy Liedon SM Mad-Croc Länsirannikon Rallilla – Kilpailijoille luvassa täysin uudenlainen haaste

Ralli SM-kauden kolmas osakilpailu ajetaan 28-29.5. Samalla SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli avaa SM-sarjan kesäkauden. Kilpailussa ajetaan yhteensä 13 erikoiskoetta vaihtelevalla pinnoitteella.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna ajetaan rallin SM-sarjan kolmas osakilpailu SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajetaan yhteensä 13 erikoiskoetta ja 102 erikoiskilometriä. Erikoiskokeita ajetaan yhteensä seitsemän kunnan alueella; Lieto, Masku, Nousiainen, Paimio, Rusko, Salo ja Sauvo. Kilpailukeskuksena toimii Liedon Avanti.

Poikkeuksellista SM Mad-Croc Länsirannikon reitissä on kestopäällysteisten erikoiskokeiden osuus. Asfaltilla ajetaan kaikki kolme perjantain erikoiskoetta ja 23,3 erikoiskoekilometriä. Lisäksi kilpailun päättävä erikoiskoe 13 on 1,93-kilometrinen asfalttierikoiskoe. SM-sarjassa kestopäällysteellä ajetaan erittäin harvoin, yleensä vain lyhyet yleisöerikoiskokeet ovat olleet asfalttipäällysteellä tai joitain osuuksia yhden soraerikoiskokeen sisällä saatetaan ajaa asfaltilla, joten perjantain erikoiskokeet ovat etenkin nykykuljettajille täysin uusi haaste ja niissä saatetaan nähdä merkittäviä eroja kuljettajien välillä.

Lauantaina ajetaan 10 erikoiskoetta ja 78,33 erikoiskoekilometriä sorateitä. Lauantain erikoiskokeet sisältävät sekä täysin uusia erikoiskokeita että perinteisiä klassikkoerikoiskokeita. Reitti on myös jaettu kolmeen osuuteen, jolloin kilpailijat pääsevät käymään huollossa kahdesti päivän aikana. Lisäksi Junioreiden-SM sekä Nuorten SM-sarjojen osakilpailut ajetaan lauantain kymmenellä erikoiskokeella. 

Yleisöä ei toivota erikoiskokeiden varsille nykyisten koronavirusrajoitusten mukaisesti. Lähempänä kilpailua mahdollisten uusien rajoitusten tullessa voimaan yleisöohjeistusta päivitetään tarpeen mukaan. Kuitenkin on suuri todennäköisyys sille, että rajoitukset eivät salli katsojia reitin varrelle.

– Harmi yleisön kannalta, mutta toteutamme parhaan mahdollisen rallin rajoitusten puitteissa. Korvaamme yleisökokemuksen erikoiskokeiden varsilta mahdollisimman kattavalla livetuotannolla Youtuben puolella, kilpailunjohtaja Mika Hurula kommentoi.

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli ajetaan 28-29.5 Liedossa sekä sen lähikunnissa. Kilpailussa ajetaan 13 erikoiskoetta ja 102 erikoiskoekilometriä, joista 23 kestopäällysteisillä teillä. Kilpailun reitti julkaistaan viikolla 18. Yleisöä ei toivota erikoiskokeiden varsille viimeisiä koronavirusrajoituksia noudattaen. 

Teksti:


Juho Koski
SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli / Lehdistöpäällikkö
tiedotus@turunua.fi
0505574848

Kuva: Skoda Motorsport